Loading...
duinwoning ZVL
verduurzamen woning Westduinpark

PROJECT:
ZVL

LOCATIE:
Kijkduin Den Haag

OPDRACHTGEVER:
Particulier

ONTWERP:
bruusk

PROGRAMMA:
Wonen

GROOTTE:
375 m2

STATUS:
in ontwikkeling

BIJZONDERHEDEN:
Verduurzamen van een bestaande jaren ’70 villa

Deze vrijstaande villa is gebouwd in de jaren ’70 en grenst aan het Westduinpark in Kijkduin Den Haag. Wij zijn gevraagd om de verduurzaming te ontwerpen met als doelstelling het energieverbruik met 60% terug te brengen.
De focus ligt op een hoogwaardige isolatie van de buitenschil. Wanneer dit gereed is worden de installaties geoptimaliseerd.

Door het verduurzamen van de woning vanaf de buitenzijde zal het gehele volume en de uiterlijke verschijning ervan transformeren. Het nieuwe ontwerp volgt de hoofdopzet van de originele woning met typische kenmerken in de opbouw van volumes, gevelopeningen en materialisatie van de jaren ‘70. 

De structuur van de woning kent een viertal blokken die verschillen in hoogte en dakrichting. Daarnaast is er op een aantal plekken een geleding aangebracht die de blokken een schaalverkleining meegeeft of bij voorbeeld de entree herkenbaar maakt. 

De woning is ingepast in het duinlandschap en kent daardoor veel hoogte verschillen die zich niet alleen in het exterieur uitten, maar ook in de split-level van het interieur. 

Bij de nieuwe materialisatie van de volumes is een horizontale knip gemaakt tussen de plint van het gebouw en het dak. De eenheid van volumes blijft behouden en er ontstaat een sterke geleding. 

De plint van het gebouw is voorzien van structuurpleister in een off-white kleur, met daarboven verticale houten latten. De hoogte van de plint wisselt per gevel, waardoor een dynamisch beeld ontstaat die zich aansluit bij het karakter van het landschap.

Neem contact met ons op voor meer informatie

  • Gallery
  • Gallery
  • Gallery
  • Gallery