Loading...

Maand: juli 2021

originele details gereproduceerd

LEN61 – Voor de nieuw te plaatsen kozijnen in de keuken van dit pand uit 1906 nemen we de exacte detaillering van de originele kozijnen over. Dezelfde rondingen en afmetingen van een bestaande latei (boven) en dorpel (onder het kozijn) vormen de basis voor de nieuw ontworpen kopieën ervan, die nu in productie zijn in

READ MORE

Loosduinse Hoofdstraat

bruusk mag een plan maken voor de herontwikkeling van dit karakteristieke winkelpand aan de Loosduinse Hoofdstraat. In 1926 gestart als familiebedrijf in stoffen en in 1984 herbouwd tot woonwinkel van 3 etages van totaal 1000m². Nu, bijna 100 jaar later, mag de plek herontwikkeld worden tot woonfunctie met appartementen in hartje Loosduinen.

renovatie laan van Poot

Pal achter de duinen mag bruusk architecten deze gedateerde hoekwoning volledig renoveren en voorzien van een transparante uitbouw aan de achterzijde. Verdiepingshoge ramen en puien geven de woning een weelde van ruimte en licht. Het dun gedimensioneerde dakoverstek is een verwijzing naar de reeds aanwezige horizontale belijning in de gevel, die typerend is voor de

READ MORE

Renovatie Trompstraat

Midden in het Haagse Zeeheldenkwartier mogen wij een verouderde bedrijfsruimte met bovenwoning volledig transformeren tot een 3 laags woonhuis. Een verticale patio in het hart van de woning zorgt voor daglicht en zicht op groen vanuit alle woonlagen. Lange zichtlijnen in de open plattegrond leggen de verbinding tussen comfortable leefruimte binnen en de groene buitenruimten

READ MORE

Haagsche Bar krijgt nieuw leven

Exciting new project! De roemruchte bar-disco ‘the Stairs’ aan de Haagse Nieuwe Schoolstraat krijgt een nieuw leven. Bruusk mag de plek die in de jaren ’80 en ‘90 het podium bood aan vele bekende artiesten herontwerpen tot een bijzondere woonlocatie. En de Victoriaanse gietijzeren wenteltrap ‘the stairs’ wordt gerenoveerd en mag natuurlijk niet ontbreken in

READ MORE

Duurzame woning

De ambitie is om deze woning te verduurzamen door middel van het isoleren van de buitengevels en het dak. Het nieuwe ontwerp volgt de hoofdopzet van de originele woning, met typische kenmerken in de opbouw van volumes en gevelopeningen van de jaren ‘70. De woning is ingepast in het duinlandschap en kent daardoor veel hoogteverschillen

READ MORE

Duinwoning Noordwijk

Transformatie van een geometrisch opgebouwde jaren ’60 woning, vlak achter het strand in de duinen van Noordwijk. We voegen een extra verdieping toe met open en besloten terrassen rondom, die de woning van meer licht en lucht gaan voorzien.