Loading...
wat kost een architect

Wat kost een architect

Wat kost een architect

Wat kost een architect hangt af van de vraag, de complexiteit en de benodigde werkzaamheden. Zo zal een simpele verbouwing natuurlijk minder werk zijn dat een casco renovatie of een nieuwbouw project. Wil je alleen een ontwerp of ook een volledige bouwaanvraag én bouwbegeleiding?
Zijn er ook andere adviseurs bij het plan betrokken die wij moeten aansturen? Geen probleem. Voor elk project, klein of groot, leveren wij een maatwerk advies.

Als architect kunnen wij je helpen bij het realiseren van alle soorten bouwplannen. Of het nu gaat om een kleine verbouwing, renovatie of nieuwbouw:
wij hebben de ervaring en expertise in huis om hier een succesvol project van te maken.

Percentage van de bouwsom

In het prille begin wanneer bijvoorbeeld wordt gesproken over investeringskosten of stichtingskosten drukken we de kosten vaak uit in percentages. Voor de diensten van een architect variëren deze tegenwoordig tussen 3 – 7% en worden berekend over de bouwkosten. Daarbij geldt dat ook rekening gehouden moet worden met overige adviseurs, zoals een constructeur of bouwfysicus. Voor deze diensten geldt bijvoorbeeld een percentage van ca. 0,5 – 1,5%

(Wil je weten hoe je de kosten van een verbouwing of renovatie kunt bepalen, lees dan onze blog Wat kost een verbouwing)

Een uurtarief of vaste prijs

Wanneer de vraag concreet is kunnen we ook gericht een offerte uitbrengen. Dit doen we dan vaak op basis van aantal benodigde uren x het uurtarief.

Het uurtarief van een architect wisselt sterkt en is afhankelijk van veel factoren. Doorgaans zul je zien dat dit tussen de €40 en €90 ligt.

Bij Bruusk hanteren we een toegankelijk uurtarief zodat we ook scherp kunnen aanbieden. Dat resulteert dan in een offerte waarin de werkzaamheden en verschillende ontwerp fasen duidelijk staat beschreven. Deze offerte geldt als ‘vaste prijsafspraak’ met onze opdrachtgever.

Een vaste prijs is voor beide partijen prettig. De opdracht is duidelijk omkaderd en achteraf ontstaat er geen discussie over meerwerk.

Hoe wij werken

Bij ons is het dus heel simpel:

  • Bruusk Ontwerp helpt om uw wensen en ideeën te vertalen naar concrete en maakbare plannen.
  • Dat doen we tegen een scherp tarief en spreken daarbij een maximaal vast bedrag af.
  • Wij leveren maatwerk en stemmen onze werkzaamheden af op de de specifieke vraag.
  • Laagdrempelig contact en korte lijntjes
  • Bij ons heeft u één aanspreekpunt en dit is altijd een ervaren architect die aan uw project werkt
  • Zijn alle documenten compleet, dan verzorgen wij ook de aanvraag op het omgevingsloket. Lees ons blog over omgevingsvergunningen als je meer wilt weten hierover.

Wij ontzorgen

Vanaf de start tot en met de oplevering staan we voor u klaar. En wij zijn pas tevreden als u dat bent.
Wat kost een architect? Neem contact met ons op om verder te bespreken wat we voor u kunnen betekenen of vraag direct een offerte aan.